Реінтеграція Донбасу: Геращенко заявляє про 700 поправок до законопроекту

Реінтеграція Донбасу: Геращенко заявляє про 700 поправок до законопроекту

Укрінформ
Законопроект "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" може бути розглянутий у другому читанні наступного тижня. 

Про це перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко сказала журналістам у кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До цього законопроекту подали більше 700 поправок. Їх зараз всі сформулювали в таблицю... До речі, я подала до цього законопроекту про реінтеграцію Донбасу досить велику кількість поправок, що стосувалися в основному захисту прав заручників, фіксації того, що незаконне викрадення та утримання людей з боку Російської Федерації є злочином, за який має бути відповідальність, а також захисту прав людини на окупованій території... Я думаю, що в нас є абсолютний шанс на наступному сесійному тижні (з 13 по 17 листопада - ред.) розглядати законопроект у другому читанні в сесійній залі", - підкреслила Геращенко.

За її словами, потрібно, щоб профільний комітет “ретельно пройшовся” по запропонованих поправках і виніс готовий законопроект до другого читання у сесійну залу. “Поспішати немає сенсу, але зволікати, відтерміновувати розгляд цього законопроекту в другому читанні не варто", - сказала Геращенко.

Читайте також: Комітет ВР переніс розгляд законопроекту про реінтеграцію Донбасу

Як повідомлялось, 4 жовтня Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

6 жовтня парламент проголосував за нього в першому читанні, виключивши, зокрема, частину першу статті 7, в якій згадувались Мінські угоди, за наполяганням опозиційних фракцій.

Відповідно до тексту законопроекту, тимчасова окупація частини території України стала одним із наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України.

У проекті закону Президент пропонує схвалити, що межі тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях визначаються за поданням Генерального штабу ЗСУ.

Крім того, планується законодавчо встановити, що тимчасова окупація Росією територій на Донбасі є нелегітимною, не створює для РФ жодних територіальних прав.

6 листопада комітет ВР з питань нацбезпеки і оборони переніс розгляд поправок до законопроекту №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" на 8 листопада через відсутність кворуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-