У БПП пояснили, чому дата початку окупації в законі про реінтеграцію Донбасу - недоцільна

У БПП пояснили, чому дата початку окупації в законі про реінтеграцію Донбасу - недоцільна

Укрінформ
Секретар Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони Іван Вінник (фракція БПП) вважає недоцільним включати у закон про реінтеграцію Донбасу дати початку окупації Росією територій Луганської і Донецької областей.

Про це він сказав журналістам перед початком розгляду комітетом відповідного законопроекту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На наш погляд встановлювати дати початку окупації є недоречним, вони будуть встановлені під час можливих судових розділів, можливо військових трибуналів, які будуть створені після перемоги України в цій війні і будуть називатися відповідно репараційними заходами по компенсації не тільки фізичним особам, а й державі Україні або юридичним особам в цілому», - зазначив депутат.

Разом з тим він підкреслив, що дати окупації потрібні для судових позивів, для компенсаційних відносин в частині майна, яке було знищено, в частині компенсації майнової і моральної, фізичної і будь-якої альтернативної шкоди. «Під час війни такі заходи називаються не компенсаціями, а репараціями. Репарації здійснює агресор. Сума репарацій, обсяги визначаються вже після встановлення факту перемоги у відповідній війні», - сказав він.

Читайте також: Умеров сказав, що треба було робити Україні до приходу “зелених чоловічків”

Також Вінник додав, що досі конкретної дати початку окупації немає.

«Конкретної дати, коли Росія оголосила війну Україні немає. Комітет буде намагатися констатувати факт агресії, а дати в частині застосування репараційних процедур будуть встановлені відповідними військовими трибуналами після перемоги України в цій війні», - наголосив депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-