Пайфер: Є сподівання, що Трамп прийме рішення дати зброю Україні

Пайфер: Є сподівання, що Трамп прийме рішення дати зброю Україні

Ексклюзив
Укрінформ
Більшість ключових фігур в адміністрації Трампа підтримує ідею надання Україні летальної зброї, тому є велике сподівання, що президент прийме таке рішення.

Про це екс-посол США в Україні, а нині старший науковий співробітник аналітичного центру Brookings Institution Стівен Пайфер розповів в ексклюзивному коментарі Укрінформу.

"Більшість інституцій американського уряду підтримують це. Заступник глави Об'єднаного комітету начальників штабів (генерал Пол Селва – ред.) кілька місяців тому відкрито пояснив, що і він, і глава Об'єднаного комітету (генерал Данфорд – ред.), і Європейське командування Збройних Сил США підтримують надання Україні зброї", - зауважив Пайфер.

Він також зазначив, що таку саму позицію висловлювало керівництво Пентагону, зокрема міністр оборони Джим Метіс, і Державного департаменту США.

"Отже, справа за президентом, і я дуже сподіваюсь що він не продовжуватиме політику попередньої адміністрації та нарешті дозволить надати летальну зброю для України", - наголосив колишній посол США.

Читайте також: Трамп затягує питання зброї для України - WP

Як повідомляв Укрінформ,  на політичному рівні в Сполучених Штатах висловлюються занепокоєння у зв'язку із затягуванням з боку президента Трампа рішення про відправку летальної зброї в Україну.

У Раді національної безпеки в Білому домі стверджують, що адміністрація повільно, але впевнено працює над можливістю забезпечити українців протитанковими та антиартилерійськими засобами, а також іншим обладнання. Йдеться, зокрема, про комплекси ПТУР "Джавелін", контрбатарейні радари дальнього радіусу дії, які триматимуть у полі зору російську територію, а також сучасні розвідувальні пристрої та засоби захищеного зв’язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-