Російське лобі в ЄС не завадить євроінтеграції України - Парубій

Російське лобі в ЄС не завадить євроінтеграції України - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій впевнений у незворотності курсу України на євроінтеграцію, незважаючи на російську агресію і діяльність проросійських лобістів у країнах Європейського Союзу.

На цьому він наголосив, виступаючи на пленарному засіданні шостої сесії Парламентської асамблеї ЄС - Східні сусіди (ПА Євронест), що проходить у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Поступ України до ЄС не зупинить ані російська агресія, ані діяльність проросійських лобістів у країнах Євросоюзу», - зазначив Парубій.

Він також підкреслив успіхи в євроінтеграції.

Читайте також: Парубій закликає Євронест посилити санкції проти Росії

«Через історії успіху окремих держав-партнерів маємо засвідчити, що пріоритет зовнішньої політики - європейська інтеграція - не порожній звук. Грузія, Молдова, Україна вже на сьогодні мають безвізовий режим, функціональні зони вільної торгівлі, торговельні преференції», - підкреслив Парубій.

Разом із тим він наголосив, що останні роки видалися складними як для держав-партнерів, так і для ЄС, і усім довелося працювати у дуже складних геополітичних умовах.

«Однак хочу висловити сподівання, що крок за кроком ми впевнено будемо доводити, що ми дійсно сильніші разом, і гасло східного партнерства буде реалізовуватись у практичному вимірі. Перед нашими країнами стоять спільні виклики та загрози сучасності, які вимагають спільної і солідарної відповіді та підтримки держав-членів ЄС», - зазначив голова парламенту України.

Також Парубій назвав 2017 рік - «роком успішної історії у взаємовідносинах України та ЄС». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-