Климпуш-Цинцадзе закликає канадських депутатів відкрити Україні доступ до зброї

Климпуш-Цинцадзе закликає канадських депутатів відкрити Україні доступ до зброї

Укрінформ
За час протистояння із Росією Збройні Сили України стали значно потужнішими, однак усе одно потребують підтримки Канади.

Про це розповіла віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Незважаючи на те, що ми практично з нуля відбудували Збройні Сили України, які тепер є другими за розміром у Європі, наші військові усе одно потребують спорядження та тренувань: сучасних навичок управління й комунікації, а також дорадчої допомоги, що сприятиме переходу нашим військом на стандарти НАТО», - сказала Климпуш-Цинцадзе членам Постійного комітету із питань національної оборони.

Читайте також: Муженко про летальну зброю: Чекаємо рішення Трампа

Вона приділила окрему увагу поставкам Україні канадської летальної зброї, яка зможе «врятувати життя й стримати агресію, допомігши підвищити ціну нападу на Україну для Російської Федерації». «Летальна зброя збільшить наші можливості до самозахисту й дозволить зменшити число наших втрат, спричинених постійними обстрілами й порушеннями умов припинення вогню із неконтрольованих територій», - наголосила віце-прем'єр.

Вона навела депутатам статистику, що взяття ЗСУ на озброєння сучасних американських систем контрбатарейної боротьби дозволило більше, ніж удвічі знизити кількість постраждалих унаслідок обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-