Виборчу систему наразі змінити неможливо - Гройсман

Виборчу систему наразі змінити неможливо - Гройсман

Укрінформ
У чинній політичній ситуації змінити виборчу систему в Україні на повністю пропорційну неможливо. 

Таку думку під час зустрічі із українською громадою у Торонто висловив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо змін законодавства з мажоритарної на пропорційну систему. Я не впевнений, але думаю, що знайти сьогодні 226 голосів для зміни самої виборчої системи дуже важко», - сказав Гройсман.

На його переконання, чинні депутати, обрані у мажоритарних округах, не захочуть позбавляти себе влади.

Читайте також: Миротворці на Донбасі: Україна сподівається на підтримку Канади – Гройсман

«Це ж доля депутатів знаходиться у їхніх власних руках. Виходячи із того, що в парламенті присутні 225 депутатів із округів, те, що вони захочуть відмовитися від своїх мандатів і змінити саму систему є дуже сумнівним. Тож із цього приводу у мене немає ілюзій: досягти цього не вдасться», - зазначив прем'єр-міністр України.

Водночас, він визнав необхідність удосконалювати виборче законодавства і виступив на підтримку збільшення покарання за його порушення.

«Було б добре мати відкриті списки, таку собі партійно-окружну систему. Це був би оптимальний варіант», - підсумував Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Гройсман перебуває із кількаденним візитом у Канаді, де у нього заплановані численні зустрічі із керівництвом держави, громадою та бізнес-колами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-