Миротворці на Донбасі: Україна сподівається на підтримку Канади  – Гройсман

Миротворці на Донбасі: Україна сподівається на підтримку Канади – Гройсман

Укрінформ
Лідерство Канади у питанні розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі, в тому числі на непідконтрольній ділянці кордону з Росією, було б дуже важливим для України.

Про це під час перебування у Торонто заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Миротворча операція - це метод вигнання російських найманців і вбивць за межі нашої суверенної держави. Це – пріоритет №1, і тут було б дуже важливим лідерство Канади", - сказав Гройсман.

На його переконання, перебування "блакитних шоломів" на Донбасі дозволить зробити більш відкритим життя на тимчасово непідконтрольних уряду України територіях. "Наявність миротворців дасть відкритість тій ситуації, покаже, що там всередині відбувається, і змусить усіх російських найманців покинути Україну, вийти за межі кордону, де стоятиме миротворча місія, і в подальшому нормалізувати життя", - пояснив Прем'єр-міністр України.

Читайте також: Порошенко і Волкер обговорили відновлення миру на Донбасі

Однак, за його словами, Росія усе одно намагатиметься розхитати Україну навіть за наявності миротворчої місії. "Росіяни намагатимуться іншими способами досягти дестабілізації. Нав’язуванням, приміром, швидких виборів на тій території тощо", - додав Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, Гройсман перебуває з візитом у Канаді, де у нього заплановані численні зустрічі із керівництвом держави, громадою та бізнес-колами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-