Вибори в ОТГ: політсили звинувачують одна одну в порушеннях і підкупах

Вибори в ОТГ: політсили звинувачують одна одну в порушеннях і підкупах

Укрінформ
Представники парламентських партій заявили про порушення на сьогоднішніх виборах в ОТГ.

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко на брифінгу в Києві заявила, що було зафіксовано випадки, коли імена кандидатів від «Батьківщини» не включили у виборчі бюлетені, передає кореспондент Укрінформу.

«Такого адміністративного всеохоплюючого тиску я не пам'ятаю. Це перші вибори, коли всі губернатори та керівники районів - весь адмінресурс кожної громади - йдуть на вибори, щоб викликати наших кандидатів на мажоритарних округах, кандидатів на голів об'єднаних територіальних громад і погрозами, тиском та залякуваннями зняти їх з виборів», - заявила вона.

За її словами, «є ноу-хау», коли в бюлетені не надруковані прізвища кандидатів від «Батьківщини», зокрема, у Вінницькій області.

Політик також заявила про масовий підкуп виборців по всій Україні. «Наприклад, виборцям Вінниччини в Краснопільській громаді прямо зараз роздають по 10 грн і обіцяють дати ще по 100 після підрахунку голосів за кандидата від Блоку Петра Порошенка. Такий підкуп відбувається майже в кожній територіальній громаді», – сказала народний депутат.

Читайте також: На Дніпропетровщині на виборчій дільниці постраждали двоє поліцейських

В «Об’єднанні «Самопоміч» також заявили про порушення на виборах до ОТГ. «Спостерігачі зафіксували ряд порушень під час волевиявлення громадян», - йдеться у заяві.

Зокрема, у політсилі заявили про відкриття виборчих дільниць із запізненням, відсутність печатки на ДВК та пломбування на виборчих урнах. «Чернігівська область -  не знято агітаційні плакати кандидата Ляха Владислава від партії «Наш край». Зокрема, плакати розвішені на всіх стовпах в місті», - повідомили у «Самопомочі».

Крім того, повідомляють навіть про зафіксований факт виносу бюлетеня з дільниці у селі Підгірці Рудківського району на виборах до Рудківської міської ради.

Опозиційний блок також заявив, що на Дніпропетровщині вибори в об'єднаних територіальних громадах почалися з порушень. 

«Спостерігачі повідомили, що три виборчі дільниці відкрилися із запізненням: дві у Верхньодніпровську і одна в Синельниківському районі. Порушення пов'язані з тим, що на дільниці №120482 комісія вчасно не опечатала урни для голосування, а на дільницях №120064 і №120067 представники провладних партій затягнули процедуру перерахунку бюлетенів», - йдеться у повідомленні.

Опозиційний блок також вказав, що у Шабській ОТГ зафіксовані масові порушення виборчого процесу.

Читайте також: На Буковині кандидат у депутати одночасно працював у виборчкомі - ОПОРА

У партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» заявили, що вибори в об’єднаних тергромадах відбуваються з грубими порушеннями законодавства. 

«Найбільш поширені порушення закону - це підкуп виборців, незаконна агітація, розповсюдження «чорного піару», масове підвезення виборців. Найбільше таких порушень зафіксовано з боку кандидатів від ВО «Батьківщина», крім того, є факти порушень з боку представників «Руху нових сил», партії «Наш край», «УКРОП», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, інформує політсила, у Кіровоградській області у Первозванівській ОТГ 27 жовтня кандидат у депутати до Первозванівської сільської ради від БПП Сергій Назаров зафіксував факт масового підкупу виборців з боку кандидата в депутати від ВО «Батьківщина» Олени Король. Свідки – місцеві жителі, підтвердили поліції, що громадянка Король роздавала свій агітаційний матеріал та пакети з продуктами.

У Хмельницькій області зафіксовані факти підкупу, які підтвердили спостерігачі ГМ «ОПОРА». Зокрема, в Олешинській громаді кандидатка від «Батьківщини» роздавала пакунки з продуктами харчування.

Читайте також: Вибори в ОТГ: з моменту відкриття дільниць поліція отримала 46 звернень

На Луганщині спостерігачі від «Солідарності» зафіксували масове підвезення виборців до дільниць у смт Красноріченське (на двох виборчих дільницях) та в селі Бараниківка. Пасажири зізналися, що підвезення організували для голосування за кандидата на посаду селищного голови Романа Мар’ясова («Наш край»), а також партія «Батьківщина».

У Сумській області зафіксували приховану рекламу кандидата від ВО «Батьківщина». У Бурині по вул. Лікарняна, 3, на території фермерського господарства «Едельвейс», яке належить кандидатові на посаду міського голови від ВО «Батьківщина» Володимиру Ладусі, на одному із білбордів зображена червона позначка, яка дуже схожа на логотип партії «Батьківщина».

На Одещині представники партії «Рух нових сил» намагалися виламати двері у приміщенні виборчої дільниці у Вилковській ОТГ.

Відповідні звернення щодо порушень законодавства спрямовані у правоохоронні органи, інформує «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

На сайті «Народного фронту» даних про місцеві вибори сьогодні не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-