На Буковині кандидат у депутати одночасно працював у виборчкомі - ОПОРА

На Буковині кандидат у депутати одночасно працював у виборчкомі - ОПОРА

Укрінформ
Традиційними порушеннями, які фіксують спостерігачі на виборах в ОТГ в Чернівецькій області, є спроба проголосувати без паспорта або за водійським посвідченням.

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА Тарас Прокоп.

«Традиційним порушенням, які фіксують наші спостерігачі, є спроба проголосувати без паспорта. Особливо це характерно для сільської місцевості, проте присутні на дільницях спостерігачі намагаються попередити подібні порушення, хоча не завжди знаходять розуміння з боку членів комісії. Так, одна виборча комісія в межах Кіцманської ОТГ вирішила спершу видавати виборцям бюлетені без паспортів, але присутні спостерігачі повідомили їх про порушення законодавства, і члени комісії відмовились від такої ідеї. В межах Острицької ОТГ члени комісії дозволили виборцям голосувати за наявністю водійських прав. Голова комісії Лілія Бодраш вирішила по-своєму трактувати закон та сказала, що водійські права посвідчують особу», - розповів Прокоп.

Читайте також: Вибори в ОТГ: з моменту відкриття дільниць поліція отримала 46 звернень

За його словами, також було зафіксовано інші порушення: на двох дільницях в с. Остриця було зафіксовано агітацію за одного з кандидатів на посаду голови Острицької ОТГ. Після зауваження спостерігача, члени комісії прибрали її. Також ще досі на вулицях в громадах можна знайти агітацію кандидатів, яка мала бути прибрана ще в переддень виборів. «На окремих дільницях було зафіксовано присутність осіб, які не мають права перебувати на території виборчої дільниці, зокрема на виборчій дільниці в с. Суховерхів була зафіксована присутність народного депутата, тим паче, що ним не було пред’явлено посвідчення, яке б давало йому право присутності», - продовжує координатор.

Також, за словами Прокопа, було виявлено, що один з кандидатів в депутати Острицької ОТГ одночасно виконував обов’язки заступника голови районної виборчої комісії, що заборонено законом. За даним фактом спостерігачами ОПОРИ було складено акт про порушення виборчого законодавства.

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня на Буковині обирають депутатів та голів ОТГ на 23-х виборчих дільницях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-