Міграційна служба намір видворити з України 20 соратників Саакашвілі - ГПУ

Міграційна служба намір видворити з України 20 соратників Саакашвілі - ГПУ

Укрінформ
Державна міграційна служба має намір видворити з України 20 соратників лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі, які отримали посвідки на проживання на підставі сфальшованих даних.

Про це заявив у коментарі журналістам генпрокурор Юрій Луценко.

За його словами, 20 грузинів отримали право на проживання в Україні за часів губернаторства Саакашвілі в Одеській області.

"Він опирається на вузьке коло екстремістів українського та грузинського походження. Грузинів він намагався легалізувати в Україні, коли був головою Одеської облдержадміністрації. У мене в руках подання, які він примушував писати своїх підлеглих - Одеський обласний комунальний центр закладів культури і мистецтва, яке звертається до закладів Державної міграційної служби області щодо надання дозволів на проживання грузинам для проведення культурної діяльності", - зазначив Луценко.

При цьому, за словами генпрокурора, насправді частина грузинів нібито замість заняття культурною діяльністю стали водіями, охоронцями і помічниками Саакашвілі. Інші були влаштовані на "специфічні посади в Одеській митниці".

Як зазначив Луценко, подання на отримання дозволів на проживання в Україні до Державної міграційної служби в Одеській області підписували керівник апарату Одеської ОДА, грузин за національністю, та екс-керівник Одеської митниці Юлія Марушевська.

Читайте також: Міграційна служба законно депортувала соратників Саакашвілі - ГПУ

Генпрокурор зазначив, що правоохоронці володіють інформацією, що документи, які давали 20 грузинам право на проживання, були сфальшовані. А самі грузини не займаються в Україні жодною культурною діяльністю.

"Таким чином, ці 20 осіб не мають підстав для подальшого перебування в Україні і будуть видворені, що і відбувається зараз силами Державної міграційної служби", - резюмував Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-