Закон про освіту: Україна та Молдова розроблять план захисту нацменшин

Закон про освіту: Україна та Молдова розроблять план захисту нацменшин

Укрінформ
Міністр освіти, культури і досліджень Молдови Моніка Бабук сподівається, що під час імплементації нового Закону «Про освіту» в Україні буде дотримано прав національних меншин.

Про це повідомили в прес-службі молдавського міністерства за підсумками зустрічі в Києві Моніки Бабук з міністром освіти і науки України Лілією Гриневич, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Домовилися про створення спільної молдавсько-української робочої групи, яка проведе детальний аналіз ситуації і розробить план заходів із забезпечення захисту прав національних меншин під час практичної імплементації ухваленого Верховною Радою України Закону «Про освіту»», - йдеться в повідомленні.

Наголошується також, що Гриневич відзначила відкритість української влади до діалогу і конструктивного співробітництва із залученням спеціалістів з України і Молдови під час імплементації закону, українська сторона зобов'язується дотримуватися прав нацменшин навчатися рідною мовою.

Читайте також: Жодну школу з навчанням мовою нацменшин не закриють - Гриневич

Як повідомлялося, 5 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон «Про освіту», який передбачає, що мовою освітнього процесу є державна мова — українська. В Угорщині, Румунії, Польщі висловили занепокоєння нормою про мову навчання для представників національних меншин України.

Україна надіслала закон «Про освіту» на експертизу Венеціанській комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-