Зламані мікрофони і шашки в Раді: Геращенко підготувала запит до Парубія

Зламані мікрофони і шашки в Раді: Геращенко підготувала запит до Парубія

Укрінформ
Група нардепів на чолі з першим заступником голови Верховної Ради Іриною Геращенко підготувала запит спікеру парламенту Андрію Парубію надати інформацію про вартість пошкоджених мікрофонів президії Ради і розслідувати інцидент з димовою шашкою, що стався на пленарному засіданні 5 жовтня під час розгляду законопроектів щодо Донбасу.

Про це Геращенко повідомила у Facebook

"Кажуть, один такий мікрофон коштує більше 9000 гривень. Під час безладу у ВР, влаштованого групою депутатів від "Самопомочі" і " Свободи", були пошкоджені мікрофони президії. Є. Соболєв, Ю. Левченко, В. Войцицька та інші, грубо порушуючи регламент, не просто перешкоджали роботі головуючого, але й викрутили мікрофони, хизуючись вирваними шнурами на камери. Ми з колегами підготували запит ...з вимогою надати інформацію про вартість пошкодженого майна, а також розслідування подій з шашкою. Бо Левченко зізнався, що він її швиряв, але ж мовчить той, хто її приніс, як і його фракція "Самопоміч"", - написала Геращенко.

Вона зауважила, що в разі, якщо будь-який робітник пошкодить службове майно, то з його зарплати обов'язково відраховують матеріальні збитки. "Думаю, це правило має розповсюджуватися й на депутатів, і тут не треба чекати зняття недоторканності", - підкреслила Геращенко.

Читайте також: Геращенко вважає, що нардепи поплутали роботу депутата і стрімера

Як повідомляв Укрінформ, під час блокування президії парламенту 5 жовтня під час розгляду законопроекту про визнання Росії країною-агресором був зламаний мікрофон головуючої на тому засіданні Геращенко. Окрім того, був зламаний мікрофон в урядовій ложі під час виступу секретаря Ради національної безпеки й оборони Олександра Турчинова.

У п’ятницю під час продовження розгляду цього законопроекту сталася бійка, а після цього присутні побачили дим і відчули їдкий запах. Позафракційний депутат Юрій Левченко заявив, що димова шашка була запалена ним. Втім окремі депутати стверджували, що шашку приніс у Раду Семен Семенченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-