Порошенко сподівається, що нардепам вистачить сміливості скасувати недоторканність

Порошенко сподівається, що нардепам вистачить сміливості скасувати недоторканність

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко назвав відповідальним політичним кроком рішення нардепів в напрямку скасування власної недоторканності та висловив сподівання, що вже на наступній сесії Рада ухвалить рішення про скасування недоторканності депутатів.

Про це глава держави написав на своїй сторінці у Facebook.

“Як і обіцяли, недоторканність в Україні буде ліквідована. Минулого року необмеженого імунітету ми позбавили суддів. Слід віддати належне народним депутатам – сьогодні вони зробили відповідальний політичний крок до скасування і власного привілею. Вважаю, що вже на наступній сесії Верховна Рада не розгубить сміливості і дасть триста голосів за остаточне й безповоротне рішення цієї проблеми”, - йдеться у повідомленні.

Порошенко висловив сподівання, що “і ті, хто найбільш активно рекламувався на темі недоторканності в ці дні, не поміняють своєї позиції, коли побачать, що це вже не піар, а нова реальність”.

Читайте також: Недоторканність нардепів: Рада направила законопроекти до Конституційного Суду

Як повідомлялось, раніше депутати  включили до порядку денного сьомої сесії та направили до Конституційного Суду для одержання висновку щодо його відповідності вимогам статей 157 і 158 Конституції законопроект №7203 Президента Петра Порошенко та №6773 групи депутатів щодо обмеження недоторканності народних депутатів. Цими законопроектами пропонується внести зміни в статтю 80 Конституції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-