Недоторканність нардепів

Недоторканність нардепів "спіткнулася" об технічне рішення

Укрінформ
Верховна Рада не змогла зняти з розгляду законопроект № 1776 «Про внесення змін до Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України та суддів», внесений президентом Петром Порошенком 16 січня 2015 року.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, вказаний законопроект необхідно зняти з огляду на те, що він заважає розгляду двох нових аналогічних законопроектів - 7203 Президента та 6773 - групи депутатів.

Голова парламенту Андрій Парубій декілька разів ставив на голосування відповідний проект постанови №1776/П3, але голосів не вистачало на прийняття постанови.

Спікер закликав депутатів прийняти це рішення.

«Це технічне рішення, але ми маємо його прийняти через те, що ми можемо перешкодити розгляду інших законопроектів. Прошу підтримати це рішення», - наголосив він. Водночас голова парламенту запевнив, що парламент повернеться до розгляду проекту постанови, коли буде готовність депутатів проголосувати. «Доти цей законопроект буде перебувати в комітеті», - підкреслив Парубій.

Цим законопроектом пропонується внести зміни до статей 80, 126, 129 Конституції України.

Положення цього законопроекту вже були частково імплементовані у 2016 році в Конституцію при прийнятті закону «Про внесення змін до Основного Закону України в частині правосуддя».

Читайте також: Недоторканність нардепів: Рада направила законопроекти до Конституційного Суду

Окрім того, в рішенні комітету з питань правової політики та правосуддя рекомендувати зняти з розгляду цей законопроект зазначається недоцільність розгляду законопроекту через те, що на розгляді парламенту знаходяться 2 інші законопроекти: №7203 Президента та №6773 групи депутатів, якими фактично пропонується скасувати недоторканність народних депутатів України у спосіб, який передбачений законопроектом № 1776.

Як повідомлялося, раніше депутати включили до порядку денного сьомої сесії та направили до Конституційного Суду для одержання висновку щодо його відповідності вимогам статей 157 і 158 Конституції законопроект 7203 Президента Петра Порошенка та 6773 - групи депутатів щодо обмеження недоторканності народних депутатів. Цими законопроектами пропонується внести зміни в статтю 80 Конституції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-