У Мінінформі розповіли про небезпеку від приватних військових компаній РФ

У Мінінформі розповіли про небезпеку від приватних військових компаній РФ

Укрінформ
Приватні військові компанії - новий і небезпечний інструмент для досягнення політичних цілей Кремля.

Про це сказав заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін, виступаючи на спеціальному заході в Європейському парламенті з доповіддю щодо злочинів російських приватних військових компаній в Сирії та на Донбасі, повідомляє прес-служба МІП.

«Приватні військові компанії – новий та небезпечний інструмент досягнення політичних цілей у руках Кремля», - наголосив Золотухін, додавши,  що це лише невеликий об’єм тих даних, які є в України стосовно скоєних злочинів Росії. 

«Ми прагнемо донести цю інформацію, щоб разом із Європою покарати тих, хто порушує міжнародне право».

Заступник міністра вважає, що для того, аби  гарантувати безпеку як європейської спільноти загалом, так і кожної держави зокрема, Європі й Україні варто не тільки відстоювати демократичні цінності, а й розв’язувати практичні питання, що потребують суттєвих рішень. «Одним із таких питань є закордонна військова діяльність Російської Федерації під прикриттям приватних військових компаній», - сказав чиновник.

За його словами, географія діяльності таких компаній  досить широка: від Криму та Донбасу, до Сирії та навіть Боснії та Герцеговини, де російські найманці були помічені раніше. Однією з ПВК, що діє на сході України під виглядом «народних ополченців», є компанія «Вагнер», названа на честь позивного її засновника – полковника Дмитра «Вагнера» Уткіна. Саме за його вказівкою в червні 2014 року був збитий український літак ІЛ-76 із 49 військовими на борту.

Депутат Європейського парламенту від Польщі Анна Фотига наголосила на важливості презентованих розслідувань: «За останні тижні світ значно більше дізнався про залучення російських приватних військових компаній до бойових дій в Україні та Сирії».

Читайте також: Реакцію Угорщини на освітній закон у МІП пояснюють "політичними інвестиціями" Кремля

Доповідь Золотухіна грунтується на матеріалах міжнародної волонтерської розвідувальної спільноти InformNapalm «Приватні військові компанії: Виконуючи злочинні накази Кремля», а також на даних, опублікованих Службою безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-