У Євросоюзі закликають нардепів підтримати медреформу

У Євросоюзі закликають нардепів підтримати медреформу

Укрінформ
Представництво ЄС в Україні закликає народних депутатів наступного тижня проголосувати за запропоновану урядом медичну реформу.

Відповідне звернення Представництво оприлюднило у Facebook.

"Наступного тижня Верховна Рада розгляне два законопроекти про реформу охорони здоров'я (№6327, №6604). Прийняття цих законів має важливе значення. Це дозволить активізувати зміни в системі, зробити належну систему охорони здоров'я доступною для всіх громадян, одночасно підвищуючи її прозорість та ефективність... Ми закликаємо всіх депутатів голосувати за ці два ключові законопроекти у формі, запропонованій урядом, на пленарному засіданні Верховної Ради наступного тижня. Реформи більше не повинні відкладатися", - йдеться у звернення.

Як зазначили у диппредставництві, реформи, передбачені урядом, будуть переорієнтовувати фінансову підтримку на надання послуг, а не фінансувати надмірно пропорційну та частково застарілу інфраструктуру. "Багато європейських країн переживали подібний процес у минулому, тим самим вивільнивши ресурси, щоб в цілому забезпечити населення кращим медичним обслуговуванням", - наголошується у зверненні.

Читайте також: В Україні намагалися реформувати медицину вже 23 рази – заступник міністра

У ЄС вважають, що вирішення потреб всього населення подасть сильний сигнал до всіх громадян, а також продемонструє неухильне дотримання країною європейських стандартів.

"У цьому контексті ми вітаємо зусилля українського уряду зробити модернізацію системи охорони здоров'я України одним із основних його пріоритетів", - зазначили у Представництві ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-