В Україні намагалися реформувати медицину вже 23 рази – заступник міністра

В Україні намагалися реформувати медицину вже 23 рази – заступник міністра

Укрінформ
За роки незалежності в Україні було 23 спроби реформувати систему охорон здоров'я. Жодна з них не була реалізована.

Про це на брифінгу, присвяченому інформаційній кампанії з профілактики ВІЛ/СНІД, сказав заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За роки незалежності було 23 спроби реформувати медицину. Проте жодна з цих спроб не була доведена до логічного завершення. Зараз у нас є унікальний шанс і ми можемо дати старт цим змінам. Наступний тиждень  пленарний  у Верховній Раді. І головні законопроекти, які стоятимуть у порядку денному, - це законопроекти, що стосуватимуться  безпосередньо старту медичної реформи. Ми маємо і можемо  змінити  систему  охорони здоров'я, ми не можемо залишати все так, як є. Бо кожного дня, насамперед через відсутність доступу до якісного лікування, страждають мільйони українців", - сказав Ілик.  

Читайте також: Гройсман назвав фракції, що готові підтримати медреформу

Зокрема, говорячи про доступність лікування для пацієнтів, заступник міністра нагадав, що серед змін у системі охорони здоров'я є зміни в наданні медичних послуг пацієнтам з такими захворюваннями, як СНІД, туберкульоз амбулаторно. Коли сімейний лікар або дільничний терапевт матимуть можливість зробити швидкий тест, а також призначати людині необхідну терапію. Це, за словам Ілика, значно розширить доступ до лікування і забезпечить безпосередній медичний нагляд за такими пацієнтами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-