Механізм імплементації

Механізм імплементації "освітнього" закону обговорять із сусідами - Клімкін

Укрінформ
Механізм імплементації закону "Про освіту" буде обговорений з міжнародними партнерами  і враховуватиме висновки Венеційської комісії та результати консультацій з громадами в Україні та за її межами.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час брифінгу в Будапешті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Механізм імплементації цього закону ("Про освіту" - ред.) важливо обговорити з нашими друзями і партнерами, але насамперед важливо обговорити з громадами... Для того, щоб уникнути будь-яких занепокоєнь, ми надіслали цей закон на розгляд Венеційської комісії. Звичайно, ми матимемо змогу врахувати і висновки Венеційської комісії, і результати подальших консультацій з громадами, і результати подальших консультацій тут (у Румунії - ред.)", - сказав Клімкін.

Він висловив задоволення з приводу того, що в румунському парламенті створена спеціальна група для ведення діалогу з Україною стосовно "освітнього" закону. Клімкін повідомив, що ця група була вчора в Україні, і це "реальна відмінність від деяких інших сусідів Румунії, які роблять особливий акцент і фокус саме на політичному аспекті".

Читайте також: Румунія готова до відкритого діалогу щодо "мовної" статті - Клімкін

Глава МЗС поінформував, що за результатами перемовин у Румунії він обговорить з міністром освіти України і народними депутатами, яким чином продовжити ці контакти, щоб забезпечити чітку логіку подальших дій.

Міністр також відзначив, що побачив у Румунії реальну турботу і занепокоєння щодо того, як румунська громада в Україні почуватиметься в результаті імплементації цього закону.

"Для мене дуже важливо, що Румунія турбується саме про румунську громаду (в Україні - ред.), а не намагається побудувати поле для політичного розгляду цього питання. Тобто маємо працювати далі", - резюмував Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-