США нададуть Україні зброю, але трохи згодом - американський експерт

США нададуть Україні зброю, але трохи згодом - американський експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Рішення про надання Україні летальної зброї нині перебуває в стінах Білого дому, й адміністрація на чолі з президентом Трампом наразі відчуває політичний тиск в цьому питанні. Справа лише в часі. 

Так прокоментував Укрінформу перспективи озброєння України з боку США президент впливового аналітичного центру The Jamestown Foundation (м. Вашингтон) Глен Говард.

"Якщо говорити про перспективи, вони виглядають чудово. Як ви знаєте, міністр оборони Меттіс відвідав (у серпні – ред.) Україну з візитом і обговорював питання зброї. Процес прийняття рішення зараз перебуває в стінах Білого дому", - зазначив експерт.

Він зауважив, що адміністрація поки не готова це зробити, "й очевидно, що президент Трамп не готовий підписати це (розпорядження - ред.)".

Водночас, Говард констатував, що Білий дім відчуває постійний тиск з боку Конгресу щодо необхідності військової підтримки України, а також введення додаткових санкцій проти Росії через її агресію в Східній Європі. Крім цього, існує багато інших чинників, які посилюють цей тиск.

Читайте також: Маккейн і Кардін вимагають від Трампа не тягнути з новими санкціями проти РФ

"Сполучені Штати й надалі надаватимуть допомогу українцям, багато різної допомоги. Й питання летальної зброї, безумовно, буде вирішено, але воно потребує трохи більше часу", - підкреслив Говард.

У цьому зв'язку він погодився, що озброєння України здатне викликати більш швидкий ефект в плані тиску на Росію, ніж посилення санкцій. "Санкції ослаблюють Росію, але вони повинні бути більш болючими. Вони мають вплив на РФ, однак летальна зброя, я думаю, може створити негайний вплив на ситуацію", - зазначив він.

Водночас, Говард закликав офіційний Київ не зосереджуватися лише на питанні летальної зброї. Ключовим національним пріоритетом, за його словами, має стати завершення реформи оборонного сектору, "що вже ніхто не зупинить", а також приєднання України до НАТО. Існує також багато інших проблем, які мають бути вирішені в негайний спосіб, як наприклад припинення будівництва російського мосту через Керченську протоку.

"Зараз краще зосереджуватися на цих важливих моментах, а для вирішення питання летальної зброї потрібен певний час", - підсумував президент The Jamestown Foundation.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-