Геращенко про

Геращенко про "Мінськ": Чому в Страсбурзі це - перемога, а в Києві - зрада?

Укрінформ
Українська парламентська делегація в ПАРЄ, до складу якої входять чи входили представники всіх фракцій, одностайно голосувала за всі резолюції ПАРЄ, де згадуються Мінські домовленості.

Серед них є чимало осіб, які блокували трибуну Верховної Ради 6 жовтня та не голосували за визнання РФ країною-агресором.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Українська парламентська делегація в ПАРЄ, до складу якої входять чи входили представники всіх фракцій - БПП, НФ, Самопоміч, Батьківщина, радикали, єврооптимісти, антикорупціонери, позафракційні, в Страсбурзі одностайно і злагоджено голосує ЗА всі резолюції ПАРЄ, де згадуються Мінські домовленості! В Страсбурзі це - ПЕРЕМОГА. В Києві чомусь - ЗРАДА...", - написала Геращенко.

Вона зазначила, що "серед голосувавших за резолюції зі згадкою Мінських угод - чимало тих, хто блокував трибуну ВР, не голосував за визнання РФ країною-агресором і воєм завивав проти будь-яких згадок Мінських домовленостей...»,.

Геращенко також виклала перелік усіх резолюцій усіх парламентських асамблей, де працюють українські депутати.

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня народні депутати підтримали в першому читанні президентський законопроект N 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях", офіційно оприлюднений на сайті парламенту. Відповідне рішення підтримали 233 народних депутати.

Читайте також: Закон про Донбас: глава ОБСЄ вважає, що Україна зробила правильний крок

За словами секретаря РНБО Олександр Турчинова, проект чітко визначає Російську Федерацію державою-агресором, а території окремих районів Донецької та Луганської областей - окупованими.

Згідно з текстом проекту закону, безпосереднє керівництво військовими силами покладається на Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ.

Крім того, із законопроекту прибрали посилання на Мінські домовленості. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-