Рада планує розглянути чотири законопроекти щодо Донбасу

Рада планує розглянути чотири законопроекти щодо Донбасу

Укрінформ
Народні депутати розглянуть у п’ятницю чотири законопроекти щодо Донбасу. 

Зокрема, планується розглянути внесені як невідкладні президентські законопроекти 7163, яким пропонується визнати Росію державою-агресором, 7164 про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації на Донбасі, а також відміну Судової та Пенсійної реформи, йдеться в порядку денному Верховної Ради, оприлюдненому на сайті парламенту.

Першими питаннями заплановано розглянути законопроект 7163 і два альтернативні до нього депутатські законопроекти 7163-1, 7163-2.

Наступним у порядку денному запланований розгляд законопроекту 7164 «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей».

Далі депутати проведуть годину запитань до уряду а після цього розглянуть ряд проектів постанов, якими пропонується скасувати рішення про ухвалення в цілому законопроекту «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів», що входить до пакету законів судової реформи та Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».

Як повідомлялося, 5 жовтня Рада внесла до порядку денного законопроекти щодо Донбасу і вирішила розглянути їх того ж дня, але не змогла цього зробити через блокування трибуни і президії Ради депутатами опозиції, зокрема від фракції «Самопоміч». Депутати цієї фракції вимагали серед іншого виключення із тексту президентського законопроекту 7163 положення щодо Мінських угод, а також вимагали вказати у законопроекті конкретні дати окупації Донбасу і включити до нього питання анексії Криму.

Читайте також: Турчинов пояснив, хто виграє і програє від ухвалення закону про Донбас

Голова парламенту Андрій Парубій після консультацій з головами фракцій повідомив, що була досягнута домовленість про виключення із законопроекту положень про Мінські угоди. Однак депутати продовжували блокувати трибуну та президію Ради, і спікер закрив засідання. 

18 жовтня спливає термін дії Закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", який приймався на три роки  у вересні 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-