У Раду приїхав Порошенко й зібрав фракцію

У Раду приїхав Порошенко й зібрав фракцію

Оновлено
Укрінформ
Президент Петро Порошенко провів зустріч із депутатами фракції БПП у Верховній Раді і закликав їх проголосувати за два законопроекти щодо Донбасу.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомило джерело у фракції.

«Засідання було і вже розійшлися. Був Президент», - сказав співрозмовник.

За його словами, засідання тривало недовго - близько 15 хвилин.

«Порошенко подякував (першому заступнику Голови ВР Ірині Геращенко - ред.) за її позицію при розгляді на засіданні законопроекту про визнання Росії країною-агресором», - зазначив він.

Окрім того, під час зустрічі Порошенко підкреслив «подвійні стандарти» представників фракції «Самопоміч» через те, що на міжнародному рівні вони підтримують Мінські угоди, а при розгляді законопроекту № 7163 вимагають не включати положення про ці угоди в закон.

Читайте також: Мітингувальники під Радою не можуть пояснити, проти чого протестують

Як відомо, під час розгляду у парламенті проекту закону №7163 «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» представники фракцій «Самопоміч» та «Батьківщина» заблокували парламентську трибуну.

Робота парламенту була фактично зірвана і спікер Верховної Ради Андрій Парубій закрив засідання парламенту через блокування президії народними депутатами з фракцій "Самопоміч" і  "Батьківщина".

Парубій з трибуни парламенту повідомив депутатам, що під час наради з керівниками фракцій була досягнута домовленість щодо виключення з тексту законопроекту про визнання Росії країною-агресором пункти, що стосуються Мінських угод. При цьому він зазначив, що засідання Верховної Ради у четвер закривається, але "закон про визнання Росії агресором буде прийнятий у цьому залі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-