Мітингувальники під Радою не можуть пояснити, проти чого протестують

Мітингувальники під Радою не можуть пояснити, проти чого протестують

Фото
Укрінформ
На площі Конституції перед будівлею Верховної Ради триває акція протесту. Її учасники висловлюються проти, за їхніми словами, «надання особливого статусу» окремим районам Донецької та Луганської областей.

Наразі на площі зібралося близько 200 активістів, є люди з прапорами «Свободи», ГО батальйону «Донбас», та найбільше - з «Національного корпусу». Утім, частина мітингувальників не змогли чітко пояснити кореспондентові Укрінформу, проти чого насправді вони протестують. Як сформулював дехто з протестувальників, вони - «проти капітуляції України».

Координатор «Національного корпусу» заявив, що акція спрямована проти ухвалення Радою законопроекту № 7164, яким передбачається ще на рік продовжити особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

При цьому представник «Національного корпусу» зазначив, що вони не проти законопроекту № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях", якщо згідно з рішенням Комітету ВР з нацбезпеки та оборони з нього було вилучено згадку про Мінські домовленості.

Після короткого виступу представника «Нацкорпусу» наразі на площі спостерігається відносно спокійна ситуація. Активісти вигукують гасла: «Слава нації!», «Смерть ворогам!», «Україна - понад усе». З припаркованого поряд автомобіля лунають патріотичні пісні.

Будівлю Верховної Ради оточили щільним кільцем правоохоронці, яких приблизно в кілька разів більше за мітингувальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-