Нардепи зірвали роботу Ради, Парубій закрив засідання

Нардепи зірвали роботу Ради, Парубій закрив засідання

Фото
Укрінформ
Спікер Верховної Ради Андрій Парубій закрив засідання парламенту через блокування президії народними депутатами з фракцій "Самопоміч" і  "Батьківщина".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Засідання Верховної Ради України оголошую закритим", - сказав він.

Парубій з трибуни парламенту повідомив депутатам, що під час наради з керівниками фракцій була досягнута домовленість щодо виключення з тексту законопроекту про визнання Росії країною-агресором пункти, що стосуються Мінських угод.

"Це норма, яка мала розблокувати засідання Верховної Ради України... Тим не менше трибуна продовжує бути заблокованою", - обурився спікер.

При цьому він зазначив, що засідання Верховної Ради у четвер закривається, але "закон про визнання Росії агресором буде прийнятий у цьому залі".

Парламент на вечірньому засіданні мав розглянути президентський законопроект "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

Як повідомлялося, народні депутати з фракцій "Самопоміч" і  "Батьківщина" заблокували президію Верховної Ради.

Як заявляв секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов під час оголошеної у роботі ВР перерви, Рада сьогодні не має розійтися, поки народні депутати не ухвалять рішення щодо статусу окупованих територій.

Читайте також: У Раді заблокували трибуну, сталася бійка

"Сьогодні парламент обов'язково повинен прийняти рішення щодо визнання Росії агресором. Сьогодні є і провокатори, і агентура, яка скористалась можливістю і просто штовхнула людей заблокувати трибуну замість того, щоб проголосувати важливу стратегічну позицію для українського законодавства", - цитує Турчинова "112.Україна".

Фото Данііла Шамкіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-