Через піврічну відпустку Гонтаревої Раду кваплять із законом про звільнення в НБУ

Через піврічну відпустку Гонтаревої Раду кваплять із законом про звільнення в НБУ

Укрінформ
Комітет ВР з фінполітики і банківської діяльності на своєму засіданні прийняв рішення рекомендувати ухвалити за основу проект закону про уточнення строків призначення та звільнення голови Національного банку України (№7101). 

Про це Укрінформ повідомили в прес-службі комітету.

«Майже півроку Національний банк України працює без повноцінного керівника. Ще в квітні Валерія Гонтарева подала заяву про відставку і з того часу перебуває у постійній відпустці. Це неприпустимо для країни, яка досі не оговталась від найбільшої у світі фінансово-банківської кризи. І це одна з причин гальмування реформ фінансово-банківського сектору», – наголосив голова комітету Сергій Рибалка.

Він висловив переконання, що «система влади повинна працювати як годинник, незалежно від прізвищ та мотивів людей на ключових владних посадах». 

Читайте також: Гонтарева до відставки буде у відпустці за власний рахунок

У законопроекті передбачено, що в разі неподання Главою держави нової кандидатури протягом 30 днів, як це передбачено законодавством, парламент рекомендує Президентові кандидатуру голови НБУ. Під час підготовки цього проекту автори документа врахували пропозиції широкого кола експертів.

Нагадаємо, голову правління Нацбанку затверджує Верховна Рада за поданням Президента України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-