Гонтарева до відставки буде у відпустці за власний рахунок

Гонтарева до відставки буде у відпустці за власний рахунок

Укрінформ
Голова Національного банку України Валерія Гонтарева перебуває у відпустці за власний рахунок та перебуватиме у ній до затвердження своєї відставки.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі НБУ.

"Голова Національного банку України Валерія Гонтарева оголосила про свою відставку та подала Президентові України відповідну заяву 10 квітня 2017 року. Валерія Гонтарева завершила професійну діяльність у Національному банку 11 травня цього року та не планує повертатися до роботи на посаді голови Національного банку України", - поінформували в прес-службі.

У регуляторі зазначили, що відповідно до закону "Про Національний банк України голова НБУ звільняється з посади Верховною Радою за поданням Президента України.

Читайте також: У МВФ вважають відмінною роботу Гонтаревої на посаді глави НБУ

"У зв'язку з цим голова Національного банку України Валерія Гонтарева перебуває у відпустці без збереження заробітної плати та, за наявною у Національного банку України інформацією, вимушена буде перебувати у ній і надалі до відповідного рішення Президента та парламенту України", - наголосили в НБУ.

Нагадаємо, Валерія Гонтарева ще 10 квітня заявила, що з 10 травня йде у відставку з посади голови Нацбанку. Але її прохання не задовольнили – і вона вирішила піти у тривалу відпустку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-