Нардеп пояснив суттєву різницю між законопроектами про реінтеграцію Донбасу

Нардеп пояснив суттєву різницю між законопроектами про реінтеграцію Донбасу

Укрінформ
Секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони Іван Вінник пояснив різницю між президентським законопроектом щодо реінтеграції Донбасу № 7163 та альтернативним законопроектом № 7163-1 від "Самопомочі".

За його словами, різниця полягає в тому, що президентський проект зосереджений, передусім, на заходах з відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, а альтернативний - більше на статусі окупованих територій Донбасу та правовідносин з ними, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"По суті, за своїм змістом він (альтернативний законопроект від "Самопомочі” - ред.) суттєво відрізняється від президентського. Президент зосереджений, перш за все, на заходах, пов’язаних з відновленням суверенітету та територіальної цілісності. А законопроект фракції "Самопомічі", який є альтернативним, за великим рахунком, більше стосується статусу окупованих територій", - заявив Вінник журналістам.

За його словами, в альтернативному законопроекті були враховані недоліки попереднього законопроекту Оксани Сироїд, "де, зокрема, йшлося про проведення виборів на окупованій території": "Зараз, напевно поспіхом, була змінена головна мета, яка раніше звучала, як проведення виборів на окупованих територіях... Наразі за пропозицією комітету це виправлено і тепер співпадає з головною метою президентського законопроекту — треба спочатку території звільняти і вже потім там проводити різні інтеграційні заходи".

Водночас, переконаний Вінник, між двома законопроектами все ж є суттєва різниця.

"Президент категорично наполягає вживати усіх заходів на відновлення суверенітету, територіальної цілісності, а альтернативний законопроект, запропонований фракцією "Самопоміч", все ж таки більше регулює правовідносини з окупованими територіями", - заявив він.

Читайте також: Геращенко пояснила, у чому сила законопроектів щодо Донбасу

Як повідомлялося, у середу в Верховній Раді було зареєстровано законопроект 7163, внесений Президентом, "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

Водночас, дещо пізніше у Раді зареєстрували ще один альтернативний законопроект "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями", ініціаторами якого є народні депутати від фракції політичної партії "Об'єднання "Самопоміч".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-