Геращенко пояснила, у чому сила законопроектів щодо Донбасу

Геращенко пояснила, у чому сила законопроектів щодо Донбасу

Укрінформ
Внесені Президентом до Верховної Ради законопроекти щодо Донбасу дозволять посилити дипломатичні позиції України, а також зберегти санкційну політику партнерів щодо РФ.

Про це написала перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко у Facebook.

 “Вчора, під час зустрічі в рамках мінської платформи з колегами-депутатами (де дехто пропонував обговорювати якісь Інтернет-тексти, а не дочекатися самого законопроекту), я натякнула, що це буде 2 законопроекти, які посилять наші дипломатичні позиції, дозволять зберегти санкційну політику наших партнерів щодо РФ”, - йдеться у повідомленні. 

Народний депутат підкреслила, що Кремлю “не вдасться звинуватити Київ і нашими руками зняти санкції, як того прагнуть наші псевдопатріоти”.

“Також визнання РФ країною - агресором посилить нашу дипломатичну переговорну позицію, що РФ і її представники не можуть бути в миротворчій місії. Важливо, що в законопроектах велика увага приділяється й гуманітарному аспекту, правам людини на окупованих територіях. Це - шлях повернення Донбасу і возз'єднання, а не відторгнення і колючого дроту, як пропонують деякі нові обличчя”, - зазначила Геращенко.

Читайте також: Реінтеграція Донбасу: у Раді з'явився альтернативний законопроект

Як повідомлялося, у середу в Верховній Раді було зареєстровано законопроект 7163, внесений Президентом, "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

Крім того, Президент вніс до Ради проект закону “Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-