Антикорупційний суд: Венеціанська комісія озвучить рекомендації у п'ятницю

Антикорупційний суд: Венеціанська комісія озвучить рекомендації у п'ятницю

Укрінформ
Голова антикорупційного комітету Верховної Ради Єгор Соболєв анонсував представлення Європейською комісією "За демократію через право" (Венеціанська комісія) рекомендацій до законопроекту про створення Антикорупційного суду 6 жовтня.

Про це він сказав на засіданні погоджувальної ради у понеділок, 2 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми запропонували спеціальний законопроект, щоб утворити Антикорупційний суд для топ-корупціонерів під наглядом за допомогою Європейського Союзу і Сполучених Штатів. 6 жовтня Венеціанська комісія винесе свої рекомендації. На прохання України вона дуже швидко оцінила цей законопроект, за що ми їй дуже вдячні", - повідомив він.

Соболєв закликав депутатів проголосувати за цей законопроект.

"Громадяни почали самоорганізовуватися і планують 17 жовтня прийти до нас вранці, переконати ухвалити це рішення", - підкреслив Соболєв.

Читайте також: Порошенко пропонує створити Антикорупційну палату вже наступного місяця

Як повідомляв Укрінформ, у вересні Президент Петро Порошенко заявив, що процес створення Антикорупційного суду може забрати півтора-два роки, тому доцільно спершу створити Антикорупційну палату, яка змогла б запрацювати вже наступного місяця. Він також зауважив, що антикорупційні суди є далеко не у всіх країнах, а ті держави, де вони функціонують, не демонструють значних успіхів у боротьбі з корупцією.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер за результатами саміту Україна-ЄС у липні цього року заявив, що Євросоюз не наполягає на створенні спеціалізованого Антикорупційного суду в Україні та як проміжний варіант згоден на Антикорупційну палату в рамках наявної судової системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-