Клімкін назвав російську резолюцію щодо миротворців

Клімкін назвав російську резолюцію щодо миротворців "шизофренічною"

Укрінформ
Росія намагається, у тому числі шляхом своїх "миротворчих" пропозицій, заморозити конфлікт на Донбасі, зробити його своєю колонією, через яку дестабілізувати усю Україну.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час виступу на програмі "Свобода слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам аж ніяк не потрібно замороження цього конфлікту, оскільки воно потрібно Росії за визначенням. Вся логіка дій Росії полягає в тому, щоб через окупований Донбас, через цю колонію Росії на Донбасі, намагатися діяти на нас і дестабілізувати нас. Тому і навіть ця російська шизофренічна пропозиція щодо того, щоб охороняти ОБСЄ за рахунок миротворців ( тобто, охороняти від самої Росії, адже хто там ще може на них впливати) – теж сприяє лише замороженню конфлікту. Як і розміщення миротворців лише на лінії дотику – оскільки це насправді просто створення нового кордону", - заявив Клімкін.

Читайте також: Клімкін: Україна наближається до рішення про надання їй оборонної зброї

Втім, додав міністр, проект російської резолюції не отримав жодної підтримки в РБ ООН. "Стосовно російської резолюції зараз не почалося нічого, крім дуже формальних експертних консультацій, І то один раунд, щоб просто зреагувати. На цей гачок ми не потрапимо", - додав він.

Читайте також: Україна заручилася підтримкою Канади в G7 - Єлісєєв

На переконання міністра, примусити Росію погодитисяіз введенням справжньої та ефективної миротворчої місії на Донбас може посилення політичного тиску та економічних санкцій з боку партнерів України.

"І послання, яке дають наші друзі і партнери Росії - або ми рухаємося шляхом до чіткого бачення мандату цієї місії, і це має бути ніяка не легітимізація російського протекторату, а охоплення мандатом повної території та кордону, включення до мандату питань роззброєння, виведення зброї, або, звичайно, буде більше політичного тиску і більше санкцій. Тільки таким шляхом ми можемо досягнути реального результату", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-