Україна заручилася підтримкою Канади в G7 - Єлісєєв

Україна заручилася підтримкою Канади в G7 - Єлісєєв

Укрінформ
Візит Петра Порошенка до Торонто підтвердив стратегічну підтримку України Канадою.

Про це заявив заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв, передає кореспондент Укрінформу.

«Перше, що ми отримали із цього візиту – це стратегічна підтримка з боку однієї із найвпливовіших країн світу. Канада наступного року головуватиме у Великій сімці і для нас дуже важливо було перед початком головування узгодити певні позиції, аби забезпечити, щоб українське питання було у порядку денному G7», - сказав Єлісєєв.

За його словами, для України також дуже важливою була підтримка світом українських ініціатив у питанні розгортання на Донбасі миротворчої місії ООН.

Читайте також: Клімкіна вразила атмосфера візиту Порошенка до Канади

«Тепер, після візиту Президента до США та Канади можна стверджувати: якщо раніше питання розміщення миротворчої місії було лише ініціативою України, то сьогодні це ініціатива всього цивілізованого демократичного світу», - зазначив заступник голови Адміністрації президента.

Він додав, що Україна отримала від Канади «запевняння у підтримці цієї ідеї». «І нам дуже приємно, що наша позиція по суті стала позицією світу», - зауважив Єлісєєв.

Нагадаємо: Президент України разом із великою урядовою делегацією перебуває із дводенним офіційним візитом у Канаді. В Торонто він зустрівся із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, міністром закордонних справ Христею Фріланд, прем’єром провінції Онтаріо Кеслін Уїн, канадськими депутатами й сенаторами, а також місцевими підприємцями й громадою. Окрім цього, Петро Порошенко привітав збірну України на «Invictus Games».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-