Клімкіна вразила атмосфера візиту Порошенка до Канади

Клімкіна вразила атмосфера візиту Порошенка до Канади

Укрінформ
Під час усіх перемовин, які Президент України та його команда вели у Канаді, панувала тепла атмосфера стратегічного партнерства. 

Про це під час перебування у Торонто розповів міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент Укрінформу.

«Хтось може бути здивований, але я скажу, що насправді головне під час цього візиту це – атмосфера. Дуже дружня за змістом атмосфера стратегічного партнерства», - сказав Клімкін.

При цьому він наголосив і на потужній змістовній складовій переговорів.

За словами міністра, однією із основних тем став розвиток економічної співпраці.

Читайте також: Порошенко з Фріланд обговорюють миротворців на Донбасі та деокупацію Криму

«По-перше, це бажання, так би мовити, надихнути вільну торгівлю. Цього року ми маємо зростання товарообороту на 72%, але, якщо подивитися на абсолютні цифри і співставити їх із кількістю тут українців, то стане зрозуміло, що це – лише початок», - зазначив глава МЗС.

Другою важливою темою стало головування наступного року Канади у G7.

«Ми поговорили і про пріоритети головування і про різні політичні речі, і про сприяння реформам в Україні», - повідомив Клімкін.

Він додав, що було також порушено питання візової лібералізації.

«Нині через специфічну міграційну систему Канади наші громадяни отримують достатньо велику кількість відмов. Ми приблизно намітили шлях, яким чином його суттєво знизити», - наголосив глава зовнішньополітичного відомства України.

Нагадаємо: Президент України разом із великою урядовою делегацією перебуває із дводенним офіційним візитом у Канаді. В Торонто він зустрівся із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, міністром закордонних справ Христею Фріланд, прем’єром провінції Онтаріо Кеслін Уїн, канадськими депутатами й сенаторами, а також місцевими підприємцями й громадою. Окрім цього, Петро Порошенко привітав збірну України на «Invictus Games».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-