Яценюк має намір довести “абсурдність російського кривосуддя” в ЄСПЛ

Яценюк має намір довести “абсурдність російського кривосуддя” в ЄСПЛ

Укрінформ
Колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розпочинає процес проти РФ у Європейському суді з прав людини щодо нібито його участі у війні в Чечні.

Про це повідомила прес-секретар політика Ольга Лаппо.

"Арсеній Яценюк розпочинає процес проти Росії у Європейському суді з прав людини. Ми маємо намір в ЄСПЛ довести всю абсурдність російського кривосуддя. Ми притягнемо до відповідальності всіх так званих російських «слідчих» та «суддів», які сфабрикували «чеченську справу Яценюка»", - зазначила вона.

Лаппо наголосила, що за стандартами ЄСПЛ, для позову необхідно формально пройти усі стадії розгляду справи в національних судах. Однак, зауважила вона, "ці правила писали для демократичних і правових держав, а не для авторитарної путінської Росії".

Читайте також: Під кодом "Арсеній": до "бойових подвигів" Яценюка Росія домалювала Придністров’я

"Саме тому ми нікому й нічого не збираємося доводити на території РФ. Ми проходимо формальну процедуру для позову в ЄСПЛ. Усі технічні функції на території ворожої держави будуть виконувати виключно представники Арсенія Яценюка", - заявила вона.

Водночас Лаппо підкреслила, що "нас не цікавлять процесуальні деталі, бо в Росії відсутнє правосуддя як таке".

"Нас навіть не цікавить остаточне рішення путінської репресивної «судової» машини. Крапку в цій абсурдній справі поставить Європейський суд із прав людини", - заявила вона.

Як відомо, у квітні 2017 року Слідчий комітет РФ заявив, що має докази участі Яценюка у боях у Чечні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-