Волкер: США можуть сказати Путіну “ми можемо гарантувати, що вам стане гірше”

Волкер: США можуть сказати Путіну “ми можемо гарантувати, що вам стане гірше”

Укрінформ
Розширення "нормандського формату" за рахунок США недоцільне, а ключовими учасниками Мінського переговорного процесу повинні залишатися Німеччина і Франція.

Про це в інтерв'ю DT.UA заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

"Важливо, щоби Німеччина та Франція залишалися провідними учасниками цього процесу. Це зручно. Берлін і Париж використовують свої можливості у межах мінського процесу, аби обговорювати конкретні деталі: де має проходити лінія припинення вогню; як, коли та куди відводити важке озброєння; як протидіяти загостренню в конкретних гарячих точках тощо. Це - безумовно важливі речі. Але в розв'язанні цих питань безпосередня участь США, думаю, не додала би нічого", - зазначив дипломат.

На його думку, США можуть відіграти важливу роль у тому, щоб сфокусувати бачення президента РФ Володимира Путіна на стратегічному вимірі проблеми, з якою він зіткнувся в Україні.

Читайте також: Французькі сенатори вперше відвідають Донбас - Геращенко

"США можуть сказати Путіну: якщо хочете - ми можемо допомогти, якщо не хочете - ми можемо гарантувати, що вам стане гірше", - додав Волкер.

Раніше повідомлялося, що Держдеп США вивчає варіанти приєднання до "нормандського формату" та переговорів щодо імплементації Мінських домовленостей з метою врегулювання ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-