Генсек ООН нагадує, що миротворці не замінять дипломатії

Генсек ООН нагадує, що миротворці не замінять дипломатії

Укрінформ
Для успішного вирішення конфліктів у світі слід усвідомити, що миротворці не можуть бути заміною дипломатичним зусиллям.

Про це під час свого виступу у Нью-Йорку заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо визнати первинність політики, аби миротворчі операції розпочиналися для підтримки активних дипломатичних зусиль, а не на заміну їм...  Якщо ми зможемо досягти кращих результатів у посередництві й упередженні, то зменшимо нереалістичні й небезпечні очікування, що покладають на наших миротворців», - сказав Гутерреш.

Він також закликав держави-члени ООН покращити матеріально-технічне забезпечення своїх миротворчих сил. «Операції із підтримки миру мають бути добре оснащені. Настав час заповнити важливі прогалини у технологіях, транспортуванні та поінформованості. Більше мобільності, ліпше обладнання, покращене тренування і розвідка дозволять нам краще виконувати свою роботу з меншою кількістю персоналу», - зазначив генсек ООН.

Читайте також: Порошенко в ООН: треба відстежити, хто допомагає Пхеньяну з ракетами

Окрім цього Гутерреш звернув увагу на нестачу серед миротворців, які працюють у конфліктних регіонах, жінок. «Більше жінок у миротворчих силах означає більш ефективну миротворчість», - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-