Президент закликав ООН визнати Голодомор в Україні геноцидом

Президент закликав ООН визнати Голодомор в Україні геноцидом

Укрінформ
Глава Української держави звернувся до Генеральної Асамблеї ООН із закликом визнати Голодомор в Україні 1932-33 рр. актом геноциду українського народу.

Про це він заявив у середу, під час виступу з трибуни Генеральної Асамблеї ООН, передає власний кореспондент Укрінформу.

"72-а сесія Генеральної Асамблеї збігається з 85-ю річницею одного з найбільш смертоносних злочинів ХХ століття - Голодомору. Це був штучний голод в Україні в 1932-1933 роках, організований тоталітарним режимом Сталіна, який призвів до загибелі від 7 до 10 мільйонів українців", - зазначив Порошенко.

Він підкреслив, що ООН завжди відігравала провідну роль "у забезпеченні того, щоб злочини минулого ніколи не могли повторитися".

Читайте також: Президент назвав прізвища українських політв'язнів у Росії

Порошенко при цьому згадав слова доктора Рафала Лемкіна, автора Конвенції про запобігання та покарання злочину геноциду, ухваленої ГА ООН в 1948 році, який назвав знищення української нації класичним прикладом геноциду.

"Я закликаю держави-члени ООН ухвалити власне історичне рішення про визнання Голодомору актом геноциду", - наголосив Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-