Президент назвав прізвища українських політв'язнів у Росії

Президент назвав прізвища українських політв'язнів у Росії

Укрінформ
Росія продовжує свідомо гальмувати процес звільнення українських заручників у рамках Мінського процесу, утримуючи у своїх катівнях щонайменше 16 політв'язнів, у тому числі режисера Олега Сенцова та журналіста Романа Сущенка.

Про це заявив у середу під час засідання Генеральної асамблеї ООН Президент України Петро Порошенко, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Росія все ще утримує щонайменше 16 українських політв’язнів на своїй території.Серед найбільш відомих - український режисер Олег Сєнцов та український журналіст Роман Сущенко", - зазначив Петро Порошенко.

Водночас, він підкреслив, що кількість полонених українців на Донбасі постійно зростає, а Москва свідомо затягує процес їх звільнення.

"Питання звільнення заручників у рамках Мінського процесу зайшло в глухий кут. Список українських заручників на Донбасі постійно зростає. Люди викрадаються навмисно. Єдиною їхньою провиною є проукраїнська позиція", - зауважив український лідер. 

Він також згадав про звірства, вчинені проти українців під час конфлікту: "Ми пам’ятаємо про 16-річного Степана Чубенка, який був вбитий п’ятьма пострілами в голову після того, як росіяни побачили його з українською стрічкою".

Читайте також: Миротворча місія в Україні має охоплювати всю окуповану територію - Порошенко

Інший приклад, за його словами, 63-річний теолог з Донецька, Ігор Козловський, який понад два роки, перебуває у в’язниці через неправдиві обвинувачення та позбавлений можливості спілкування зі своєю сім’єю та друзями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-