Березенко прокоментував об'єднання БПП і

Березенко прокоментував об'єднання БПП і "Народного фронту"

Укрінформ
Заступник голови фракції БПП Сергій Березенко вважає малоймовірним технічне об'єднання партій «Блок Петра Порошенка «Солідарність»» і «Народного фронту» на час каденції діючої Ради.

Про це він сказав журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу

«Технічно це зробити зараз дуже важко, але створити платформу і заявити про спільні наміри (об'єднатися - ред.) - можливо», - сказав Березенко.

При цьому він пояснив, що відповідно до закону про фінансування політичних партій, кожна партія, яка має фракцію в парламенті, має окреме державне фінансування і зобов'язання звітувати про витрачання коштів з державного бюджету.

«Як мінімум було б нелогічно знищувати ці політичні силі, які зайшли в парламент, і тим самим порушувати закон про фінансування партій», - підкреслив Березенко.

Читайте також: У БПП вимагають негайно закрити “псевдонауковий” Російський центр у Києві

При цьому він також зазначив, що орієнтація БПП і «Народного фронту» на євроінтеграцію є реальною платформою для об'єднання цих партій. «Це така платформа, на якій могли би об'єднатися політичні партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» і "Народний фронт", - зауважив він.

Березенко також вважає передчасним обговорення питання щодо погодження мажоритарних округів на парламентських виборах, які мають відбутися у 2019 році, цими партіями.

«Безумовно, якщо прийде той день, той час до того, ми погодимо ці округи», - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-