Зброя для України: Javelin США порушать “червоні лінії” Кремля - експерт CSIS

Зброя для України: Javelin США порушать “червоні лінії” Кремля - експерт CSIS

Укрінформ
Пакет військової допомоги США Україні може не включати ПТРК "Джавелін" і при цьому показати, що Америка реально підтримує Київ.

Таку думку висловила Оля Олікер, старший радник та директор програми Росії та Євразії у "Центрі стратегічних та міжнародних досліджень" (CSIS, Вашингтон), повідомляє “Голос Америки”.

Експерт наголошує, що не надавши Україні власне летальні оборонні озброєння, США покажуть, що можуть поважати "червоні лінії", проведені Москвою.

"Розумна політика США полягала б у наданні значного оборонного пакету (радари, прилади радіокомунікації, броньовані автомобілі), але без "Джавелінів". Це стало би сигналом підтримки для України, надало б речі, які реально потрібні військовим і можуть бути ними використані. Це також надіслало б наступний сигнал Росії: ми можемо з повагою ставитись до проведеної вами червоної лінії, бо ми не хочемо створювати небезпеку для України (або воювати за неї), але ми підтримуємо Київ", - каже експерт.

Читайте також: Пентагон вирішив передати Україні Javelin - NBC

"Проблема тут буде у наступному: як оперативно переправити до Києва багато вантажу (це завжди складно), переконатись, що техніка здатна взаємодіяти з тою, яку вже використовують ЗСУ (у випадку радіо), пересвідчитись, що Київ все це реально передасть військам", - додала Олікер.

Як відомо, адміністрація США та обидві партії у Конгресі виступають за надання Україні летальних оборонних озброєнь. Між тим остаточне рішення з цього приводу лишається за президентом США Дональдом Трампом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-