Клімкін прогнозує крах російської автократії

Клімкін прогнозує крах російської автократії

Укрінформ
Російська автократична система управління рано чи пізно розвалиться.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у суботу під час виступу на пленарному засіданні 14-го щорічного міжнародного форуму "Ялтинська європейська стратегія" (YES), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є, звичайно, різноманітні рецепти, як ставитися до різних країн, стосовно релігії, народу, переконань. Можна, звичайно, працювати з демократією, нав’язувати її зверху донизу. Але рано чи пізно така система розвалиться. Але зрозумійте мене правильно: я не кажу, що це Росія розвалиться як країна. Але розвалиться система контролю зверху донизу", - сказав Клімкін.

На переконання міністра, з нинішньою Росією неможливо домовитися. "А от чи могла б бути інша Росія партнером України – це інше питання".

Клімкін вказав на головну розбіжність між Україною та Росією: для українців демократія – екзистенціальне, в Росії ж не можуть без автократичної системи.

Читайте також: Порошенко і Трамп обговорюватимуть "спільну тактику" щодо Донбасу - Клімкін

Глава МЗС також вказав на те, що у своїй гібридній війні проти України Росія намагається не просто перемагати країну, а "підірвати спосіб, в який існує суспільство".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-