Президент пропонує створити міжнародне коло друзів деокупації Криму

Президент пропонує створити міжнародне коло друзів деокупації Криму

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко запропонував створити міжнародне коло друзів деокупації Криму для координації спільних кроків і дій.

Про це глава держави заявив у п'ятницю під час відкриття пленарних засідань 14-го щорічного міжнародного форуму "Ялтинська європейська стратегія" (YES).

“Розраховуємо на скоординовану і цілеспрямовану підтримку наших міжнародних партнерів. Сьогодні хотів би запропонувати ідею створення міжнародного кола друзів деокупації Криму для координації спільних кроків і дій”, - сказав він.

Порошенко додав, що планує детально обговорити цю ініціативу під час перебування у Нью-Йорку на Генеральній асамблеї ООН.

“Про Крим нам постійно підказують – відкласти, заморозити, а то й просто забути. Так можуть радити лише недалекоглядні політики. Які забувають, що нинішня битва за світовий порядок розпочалася з окупації Криму”, - зазначив Президент.

Читайте також: Майбутнє Європи треба обговорювати не лише членам ЄС - Порошенко

Він додав, що саме тому майже два роки тому виступив з ініціативою про створення міжнародного механізму з відновлення суверенітету України над Кримом.

“Йдеться про поступове – мирне – витіснення Росії з Криму. Нашими союзниками на цьому шляху є інструменти міжнародного права, санкції, міжнародні суди і арбітражі, міжнародні платформи і моніторингові механізми – починаючи від ООН і закінчуючи ЮНЕСКО. І той факт, що в рамках ООН вдалося зафіксувати за Росією статус окупаційної держави – підтверджує, що ми на правильному шляху. Кожного дня маємо нагадувати Росії про вчинений нею злочин”, - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-