Майбутнє Європи треба обговорювати не лише членам ЄС - Порошенко

Майбутнє Європи треба обговорювати не лише членам ЄС - Порошенко

Оновлено
Укрінформ
До обговорення майбутнього Європи треба підключати не лише членів Євросоюзу, а й країни-кандидати, асоційовані країни.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у п'ятницю під час відкриття пленарних засідань 14-го щорічного міжнародного форуму "Ялтинська європейська стратегія" (YES).

“Вважаю, що започаткована дискусія щодо майбутнього Європи не повинна обмежуватися виключно теперішніми країнами ЄС.  До дискусії повинні бути запрошені і країни-кандидати, і асоційовані з ЄС країни, які прагнуть розділити з Євросоюзом відповідальність за нову Європу. Це буде символічним сигналом про місце цих країн у новій Європі”, - сказав він. 

За словами глави держави, найкращою нагодою могла б стати зустріч глав держав та урядів ЄС щодо майбутнього Європи, яка відбудеться 28 вересня у Таллінні.

Читайте також: Порошенко: України покликана стати східним кордоном європейської цивілізації

Президент наголосив, що ідея європейської інтеграції має отримати “нове дихання, нову динаміку”. “Я підтримую бачення щодо подальшого розвитку Європейського Союзу мого друга та щирого друга України президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, яке він виклав у своєму Посланні про стан ЄС у 2017 році 13 вересня. Запропонована ним Дорожня карта до більш об’єднаного, сильного та демократичного Союзу відкриває можливості для створення якісно нової Європи, здатної відповідати глобальним викликам 21-го століття”, - сказав він.

Порошенко також наголосив, що необхідно зміцнювати трансатлантичний альянс, “відкинувши, як контрпродуктивні і небезпечні, будь-які штучні та непринципові розбіжності між Європою та США”. “Цього тільки й чекають наші опоненти і вороги, і ми не маємо права давати додаткові козирі в руки”, - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-