Форум YES стартував у Києві: приїхали політики і бізнесмени з 34 країн

Форум YES стартував у Києві: приїхали політики і бізнесмени з 34 країн

Укрінформ
На Бессарабському ринку в центрі Києва розпочала роботу Щорічна зустріч Ялтинської європейської стратегії (YES) – "Чи став світ новим? І що це означає для України?".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у конференції беруть участь понад 350 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадянських активістів та експертів із 34 країн.

"Україна сьогодні переживає, мабуть, найбільші та найстрімкіші перетворення за всю історію існування. Проблема у тому, що глобальний світ, до якого вона прагне доєднатися, теж не перебуває у спокої - він стає рухливим та час від часу - непередбачуваним. Чи зможе Україна синхронізуватися із глобальними трансформаціями і стане прикладом для інших країн? Відповідь можна знайти лише тут, у Києві. І лише за допомогою глобального погляду на виклики і перспективи, які постали перед Україною", - сказав у вітальному слові голова правління YES, екс-президент Польщі Александр Кваснєвський.

У відкритті заходу також взяв участь мер Києва Віталій Кличко, який привітав присутніх і зауважив, що він особисто був здивований вибором організаторами місця відкриття YES на Бессарабському ринку. Однак тепер він бачить, що це було вірне рішення. У цьому контексті Кличко зауважив, що він має намір внести "Бессарабку" до списку туристичних місць Києва.

У свою чергу, засновник та член правління Ялтинської європейської стратегії Віктор Пінчук зауважив, що "зустріч YES - це місце, де глобальні та українські лідери можуть дати оцінку змінам у світі та їх значенню для України, а також запропонувати нові ідеї. Ми переконані, що форум робить вагомий внесок у підтримку позиціонування України в світі і започатковує необхідні дискусії між українцями та їхніми міжнародними партнерами".

Відкриття YES вперше відбувається на "Бессарабці", традиційному критому ринку, збудованому у 1912 році, аби показати місто як одну з найбільш вражаючих європейських столиць та продемонструвати українське розмаїття, підприємливість, інновативність та мистецький підхід до повсякденного життя. Таким чином YES прагне не тільки просувати Україну на політичному рівні, а й демонструвати світові її аграрний та урбаністичний потенціал.

Читайте також: Порошенко відкриє пленарні засідання форуму YES

За програмою форуму, у п'ятницю 15 вересня пленарні засідання YES розпочнуться виступом Президента України Петра Порошенка. Промову буде присвячено ролі України у світі, що змінюється.

16 вересня - другий пленарний день відкриється промовою Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про поступ реформ в Україні та роль Євросоюзу в цьому процесі.

Крім того, відбудеться окрема сесія за участю генерального прокурора України Юрія Луценка та міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

Серед учасників панельних дискусій міністр оборони США (2006-2011) Роберт Гейтс; державний секретар Міністерства закордонних справ Великої Британії Алан Дункан; генеральний секретар НАТО (2009-2014) та член правління YES Андерс Фог Расмуссен; спеціальний представник державного департаменту Сполучених Штатів на переговорах з питань України Курт Волкер.

Онлайн-трансляція 14-ї Щорічної зустрічі YES проходитиме на сайті yes-ukraine.org, а також на веб-сайтах медіа-партнерів англійською та українською мовами.

Спікери форуму зосередяться на глобальних питаннях, таких як зрушення у геополітичному розподілі сил та зміни в світовій економіці. Окрему увагу приділять політиці нової американської адміністрації, глобальній безпеці, обговорять проблеми кібербезпеки та енергетичної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-