Закон

Закон "Про освіту" майже готовий до підписання - нардеп

Укрінформ
У Верховній Раді завершується підготовка для подання на підпис Голові Верховної Ради України Андрію Парубію закону «Про освіту» для його  подальшого направлення Президенту Петру Порошенку.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив перший заступник голови Комітету ВР з питань освіти Олександр Співаковський.

«5 вересня базовий закон «Про освіту» було прийнято парламентом у другому читанні та в цілому і зараз завершується його підготовка для подання на підпис Голові Верховної Ради», - сказав Співаковський.

Читайте також: Вступ-2017: у Міносвіти назвали найпопулярніші спеціальності

На його думку, реалізація закону сприятиме інтеграції представників корінних народів та нацменшин до освітнього простору України.

«Вважаю, що практична реалізація норм цього закону зумовить руйнування ізоляції представників корінних народів та національних меншин та сприятиме їх інтеграції до освітнього простору України», - підкреслив він.

Депутат нагадав, що за дорученням Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана 15 вересня відбудеться зустріч міністра освіти і науки Лілії Гриневич та керівництва Міністерства закордонних справ України з послами іноземних держав.

«Переконаний, що обговоривши всі питання, які є у представників дипломатичного корпусу, ми дійдемо спільної згоди», - зазначив Співаковський.

За його словами, положення законопроекту передбачають, що особам, які належать до корінних народів України, гарантується право на навчання в комунальних закладах освіти для здобуття дошкільної і загальної середньої освіти, поряд із державною мовою, мовою відповідного корінного народу. Це право реалізується шляхом створення окремих класів (груп) з мовою навчання відповідного народу поряд із державною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-