Порошенко і новий генсек ОБСЄ обговорили розміщення місії ООН на Донбасі

Порошенко і новий генсек ОБСЄ обговорили розміщення місії ООН на Донбасі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів зустріч із новопризначеним генеральним секретарем ОБСЄ Томасом Гремінгером, під час якої, зокрема, було скоординовано підходи щодо розміщення миротворчої місії ООН на всій території окупованого Донбасу.

Про це повідомляє прес-служба глави держави

"Сторони скоординували також підходи щодо розміщення миротворчої місії ООН на всій території окупованого Донбасу. Петро Порошенко наголосив на важливості налагодження інтенсивного діалогу між ОБСЄ та ООН з цього питання", - йдеться у повідомленні.

Порошенко поінформував про розвиток ситуації на Донбасі, імплементацію Мінських домовленостей, а також окреслив бачення стратегії деокупації Криму.

Читайте також: "Блакитні каски" на Донбасі: Екс-прем'єр Литви назвав найкращий варіант

"Співрозмовники обговорили діяльність СММ ОБСЄ та потреби зміцнення оперативної роботи Місії. Петро Порошенко звернувся до генерального секретаря з проханням сприяти наданню СММ нового технічного оснащення, що підвищить якість повсякденної роботи спостерігачів СММ. Було наголошено на важливості повного та безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї тимчасово окупованої території Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону", - повідомили у прес-службі.

Президент також закликав генсека ОБСЄ задіяти всі можливі механізми Організації, щоб звільнити українських політичних в’язнів в Росії та Криму, а також заручників, що утримуються російськими окупаційними військами на Донбасі.

Генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер привітав призначення Спеціального представника України з придністровського врегулювання.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-