"Блакитні каски" на Донбасі: Екс-прем'єр Литви назвав найкращий варіант

Укрінформ
Можлива миротворча місія ООН на Донбасі має бути як на лінії розмежування, так і на кордоні з Росією, аби запобігти перекиданню на окуповану територію живої сили та озброєння з РФ.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив екс-прем'єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс.

"Потрібно подумати, де ці миротворчі сили ООН стоятимуть: на лінії розмежування чи на державному кордоні Росії з Україною? Це "дві великі різниці". Напевно, найкращим виходом із ситуації було б їх розміщення в обох місцях: з одного боку, аби припинити вогонь, а на кордоні - щоб припинити потік з Росії людей та озброєння", - наголосив Кубілюс.

Колишній литовський прем’єр висловив думку, що завдяки військовій присутності в Україні президент Путін отримує усе більше економічних та фінансових проблем у самій Росії.

"Я не можу бути наївним оптимістом, але маю передчуття, що у Путіна може виникнути бажання якимось чином залишити Донбас. Утім, імовірно, це станеться не раніше президентських виборів у Росії",- підсумував він.

Як відомо, нещодавно президент РФ Володимир Путін підтримав ідею з розміщенням миротворців ООН у зоні конфлікту на Донбасі, однак заявив, що миротворчий контингент має бути розміщений лише на лінії розмежування.

Читайте також: «Миротворці» Путіна. Україні готують геополітичну пастку

Натомість українська сторона наполягає, що миротворці мають бути введені на всій окупованій території Донбасу, а також на українсько-російському кордоні.

Згодом Путін заявив, що готовий врахувати у своїй пропозиції про миротворців ООН зауваження про те, щоб вони перебували на всій території окупованого Донбасу.

18-21 вересня Президент України Петро Порошенко здійснить візит до Сполучених Штатів Америки, в рамках якого візьме участь у засіданні Генасамблеї ООН та порушить питання щодо розміщення миротворчої місії на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-