Міністр оборони Канади збирається до України

Міністр оборони Канади збирається до України

Укрінформ
Міністр оборони Канади Харджит Саджан наприкінці вересня здійснить візит до України, під час якого йтиметься про практичні аспекти реалізації Домовленості про оборонне співробітництво.

Про це сказав міністр оборони України Степан Полторак під час зустрічі з стратегічним радником високого рівня від Канади Джил Сінклер, повідомляє Міноборони.

"Під час візиту міністра оборони Канади до України, який запланований на кінець вересня, планується обговорити подальший розвиток співпраці та практичні аспекти реалізації Домовленості про оборонне співробітництво між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Канади і Збройними силами Канади", - зазначив міністр.

За його словами, допомога, яку надає Канада, є надзвичайно успішною. "Особливо хочеться відзначити місію «Юніфайєр» та матеріальну допомогу, яку отримує Україна від Канади. Між нашими народами побудувався надзвичайно високий рівень довіри, сподіваємося на поглиблення співпраці", - Полторак.

Читайте також: Міноборони на 2017 рік отримало бюджет у майже 70 мільярдів

У свою чергу Джил Сінклер наголосила, що Канада особливо схвалює наближення України до НАТО. "Ми важко і наполегливо працюємо над тим, аби діалог НАТО з Україною постійно підтримувався", - сказала вона.

У середу, 13 вересня, військовослужбовці Центру розмінування Головного управління оперативного забезпечення ЗСУ попрощалися з особовим складом Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади, які в рамках четвертої ротації з березня 2017 року навчали українських колег протидіяти саморобним вибуховим пристроям за стандартами НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-