Порошенко прокоментував

Порошенко прокоментував "прорив Саакашвілі"

Оновлено
Укрінформ
Президент Петро Порошенко називає злочином незаконний перетин державного кордону України екс-головою Одеської ОДА Міхеїлом Саакашвілі та групою нардепів.

Про це він сказав у ході наради з питань розвитку сільської медицини, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Читайте також: Слободян вважає, що Саакашвілі треба "ловити і саджати у в'язницю"

"В будь-якій правовій державі особа має право оскаржити будь-який нормативний акт в адміністративному суді. В даному випадку - у Вищому адміністративному суді. І я, як Президент, безумовно, виконаю будь-яке рішення суду. Не подобається рішення українських судів - є Європейський суд з прав людини. Це правова площина. Пройшло вже більше ніж півтора місяці, ніхто до суду не подавав. ...Замість цього скоєно злочин", - сказав він. 

За його словами, недоторканність державного кордону - це конституційний принцип. "Це питання національної безпеки держави", - наголосив Президент.

За його словами, байдуже, хто порушує державний кордон, - чи бойовики на сході, чи політикани на заході. Має бути чітка правова відповідальність, підкреслив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня екс-голова Одеської ОДА Саакашвілі прибув до України, здійснивши разом з деякими народними депутатами прорив державного кордону у ПП "Шегині". 

За даними міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, за фактом інциденту 16 прикордонникам і поліцейським довелося надати медичну допомогу.

Нацполіція порушила кримінальну справу. 

Аваков запропонував Саакашвілі і всім іншим учасникам два варіанти дій: прибути в пункт пропуску "Шегині" і пройти процедуру оформлення і/чи прибути у підрозділ Міграційної служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-