Расмуссен і Вершбоу закликають ООН ввести

Расмуссен і Вершбоу закликають ООН ввести "блакитні шоломи" на Донбас

Укрінформ
Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен та екс-заступник глави Альянсу Александер Вершбоу закликають Радбез ООН ухвалити рішення про миротворчу місію на окупованих Росією територіях на сході України з метою відновлення суверенітету Української держави.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі повідомили в аналітичному центрі Rasmussen Global.

"Великі друзі України Андерс Фог Расмуссен та Александер Вершбоу закликають Раду Безпеки ООН затвердити миротворчі і стабілізаційні сили, які б мали довіру, з метою відновлення суверенітету України", - наголосили політики.

Вони розкритикували позицію, висловлену президентом Росії Володимиром Путіним щодо умов започаткування такої миротворчої місії, які покликані підірвати її ефективність.

"Диявол завжди криється у деталях. Однак питання про миротворчі сили ООН нині реально перебуває на стадії обговорення. Рада Безпеки ЄС повинна чітко бути залученою до цих пропозицій", - наголосив Расмуссен.

Читайте також: "Блакитні каски" по-путінськи можуть обернутися визнанням кордонів ОРДЛО – експерт

Він нагадав, що раніше Росія завжди загрожувала своїм вето на ухвалення рішення про миротворчу місію ООН в Україні.

Політики пропонують увести миротворчу місію ООН до України у три етапи. На першому йдеться про розгортання миротворчих сил на лінії розмежування. Далі – просунути контингент глибше на окуповані території. У третій фазі йдеться про повну присутність миротворчого контингенту, включаючи контроль над кордоном із РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-