"Меморіал орлят" у польських паспортах: маршалок Сенату каже, проблему вирішено

Укрінформ
Проблему навколо можливого розміщення зображення львівського “Меморіалу орлят” у польських паспортах “остаточно вирішено”.

Про це заявив маршалок Сенату Польщі Станіслав Карчевський, відповідаючи на запитання власного кореспондента Укрінформу в ході Економічного форуму у польській Криниці-Здруй,.

“Після розмови з паном міністром Блащаком (глава МВС Польщі) я поінформував пана Парубія про остаточні рішення”, - заявив Карчевський.

Разом з тим він не захотів уточнити, про які “остаточні рішення” йдеться.

Водночас голова Верховної Ради України Андрій Парубій після розмови з маршалками Сейму та Сенату Польщі Мареком Кухцінським і Станіславом Карчевським у розмові з українськими журналістами висловлював переконання, що “ці зображення не з'являться при прийнятті остаточного рішення” польською стороною.

Як повідомлялося, у Польщі до сторіччя незалежності в 2018 році хочуть випустити паспорти в новому дизайні.

Наприкінці липня Міністерство внутрішніх справ Польщі розпочало кампанію "Спроектуй з нами польський паспорт 2018 року" з метою вибору мотивів, які будуть у новому документі. Серед пропозицій з'явилися “Остра брама” у литовському Вільнюсі і “Меморіал орлят” у Львові, що викликало протест Литви та України. 

Читайте також: Парубію у Польщі обіцяють розібратися з "Меморіалом орлят" у паспортах

На початку серпня МЗС України вручив ноту протесту послу Республіки Польща в Україні Яну Пєклу у зв'язку з намірами польської сторони розмістити на сторінках нового паспорта зображення “Меморіалу орлят” у Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-